Bekæmpelse af rotter og andre skadedyr

Som hus eller sommerhus ejer vil du fra tid til anden opleve at du får besøg af skadedyr. Nogle skadedyr er blot irriterende andre er mere alvorlige. Myrer og bananfluer er noget man selv nemt kan bekæmpe. Bier kan man muligvis selv fjerne men det kan også være nødvendigt at tilkalde hjælp.

Rotter derimod er ikke noget man kan eller må selv bekæmpe. Her har man pligt til at kontakte kommunen som gratis vil sende en rottebekæmper. Det kan f.eks. være rottebekæmpelse i Præstø. Det er vigtigt at rotter bliver bekæmpet med det samme. Ikke alene formere de sig med lynets hast. 2 rotter kan blive til 400 på et par måneder. De udgør også en sundhedsrisiko, da de kan sprede sygdomme fra dyr til mennesker. Derudover udgøre de også en brandfare, da de her en forkærlighed for at gnaske i ledninger og derved sætte brand til huset.

Undgå at rotter flytter ind i din bolig

Helt at undgå at rotter flytter ind er umuligt, men du kan gøre din grund og bolig langt mindre attraktiv ved blandt andet at fjerne nedfaldsfrugter og sikre, at der ikke er mørke og fugtige områder på din grund, der invitere rotter og en efterfølgende rotteredde.

Har du en kompostbunke så undgå at smidde madaffald i komposten og nøjes med at smidde ukrudt og anden haveaffald. 

I forhold til din bolig er der også flere ting du kan gøre for at gøre boligen mindre attraktiv. Få en autoriseret kloakmester ud til at sætte et filter på den del af kloakken der fører op til huset. Det gør det umuligt for rotterne at komme ind af den vej. 

Gå derefter dit hus og kælder efter. Husk at rotter kan komme ind via den mindste revne og kan klatre op at selv den glatteste og stejleste væg. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *