Bh størrelser – værd at vide

07 april 2021
Maya Hindsberg

Bh’er er en stor del af mange personers garderobe, og fordi det er et stykke tøj, man har på så mange timer, er det vigtigt, at den passer, giver den rette støtte og at det ikke mindst er et stykke tøj, man er glad for og som passer ind i resten af garderoben. Heldigvis er der massere af steder på nettet, som kan hjælpe dig med at finde den rigtige bh f.eks. love lingeri. 

Helt generelt skal bh’en gerne sidde fast og tæt men stadig være behagelig at have på. Det gør man ved at omkredsen passer perfekt og at brystet ligger fast og stabilt i skålene. Når du tager tøj på, er det vigtigt at brystet ikke buler op over skålkanten, overgangen skal nemlig helst være helt glat mellem bryst og skål.

Et par gode råd

Det første råd handler om, når du tager din bh på. Her er det en god ide at bøje dig lidt forover og ryste let op skuldrene, så dine bryster falder ordentligt ned i skålene. Derefter kan du rejse dig og lukke bh’en.

Det andet råd er at tjekke bagsiden af bh’en. Bagsiden er nemlig det, som skal yde den største støtte. Omkredsen skal derfor passe kroppen perfekt. Det er den bedste måde at undgå skulder og nakke smerter og få det bedste og flotteste løft. Når du kigger på bh’ens bagside, er det vigtigt, at bagsiden er helt vandret, og rygstykket må ikke være højere end bøjlen i skålene foran.

Det tredje handler om justering af skulderstropper. Det er nemlig få kvinder, som har bryster, der er lige store. Det kan man dog heldigvis regulere med skulderstopperne, så begge bryster får den rigtige støtte, og så de ser nogenlunde ens ud. Som hovedregel skal stopperne ikke sidde løst, men de må heler ikke stramme, da de kun bør bidrage med ca. 20% af løftet.

Flere Nyheder