Få stor glæde af regnmålere i din have

04 marts 2021
Sara Mortensen

Regnmålere kan du bruge hele året rundt og faktisk få stor glæde af! Måske har du ikke før overvejet en regnmåler, men det kan være det ændre sig. Læs med her og find ud af, hvorfor regnmålere kan være super effektive at have i haven. 

Regnmålere er kort sagt et redskab, som du kan bruge til at måle nedbøren i din have med. Der findes jo de officielle målinger af nedbør i Danmark, som er meget præcise. Regnmålere kan ikke være lige så præcise, men du kan få et tæt på præcist resultat, hvis bare du placerer dem rigtigt i din have. 

Grunden til at regnmålere er effektive, er fordi du kan bruge dem til at vurdere vandmængden i din have. Du kan derfor få bedre mulighed for, at vide hvor meget vand du præcist skal give dine blomster, køkkenhave eller krydderurter. 

Ofte kan mange godt bare have en vandingsplan i hovedet, hvor de bare giver deres have den samme mængde vand nogenlunde hver gang – på øjemål. Du kan få et meget mere realistisk billede af, hvor meget vand din have trænger til, med regnmålere. Derudover kan du få et billede af, hvor meget vand, der egentlig falder i netop din have og ikke i en region. 

Sådan kan du få den mest præcise måling med din regnmåler

Regnmålere skal placeres korrekt, for at du kan opnå den præcise måling. Du skal derfor finde et godt sted i din have, gerne centreret. Regnmålere skal stå mindst 2 meter væk fra diverse planter, halvtage, buske og træer. Der må ikke være noget, der kan gå ind og forstyrre målingen. 

Når du har fundet en god plads i haven til din regnmåler, så skal du placerer den 80-100 cm over jorden, og sørge for at måleglasset hænger vandret. Sørg altid for, at din regnmåler står solidt plantet, så den kan blive oprejst i alt slags vejr. 

Ellers er der bare tilbage at sige, at du med regnmålere kan få en smuk blomstrende have i de fleste måneder, hvor vejret tillader det! Du kan finde mange forskellige slags regnmålere i dag. Der er stor chance for, at du finder en, som passer lige ind i din have!

Flere Nyheder