Giv en smuk afsked med en bisættelse

27 september 2021
Silje Hansen

Det er aldrig nemt at skulle tage afsked med en, man har holdt meget af eller har haft mange gode oplevelser med. Et dødsfald sætter en masse følelser og tanker i gang. Det hele kan virke uoverskueligt, når man mister en der har været tæt på en. Det hele falder sammen med at man også ønsker at give den afdøde den smukkeste afsked. For at arrangere en begravelse eller bisættelse kræver det, at du tager stilling til flere ting. Du skal her forholde dig til, hvor vedkommende skal begraves, hvilken kiste eller urne det skal være samt, hvilket gravsten du ønsker samt, hvad der skal stå på gravstenen. 

Det er her en bedemand kommer ind i billedet. En bedemand er en professionel uddannet fagmand der kan hjælpe med at arrangere den smukke afsked, som du ønsker at give den afdøde. En fagmand er uddannet og overholde de etiske regler for et dødsfald.

Hvad kan en bedemand helt konkret hjælpe med?

Hvis du leder efter professionel hjælp til en begravelse eller en bisættelse, er det en bedemand du skal kontakte. En bedemand kan hjælpe dig med at arrangere en smuk afsked præcis som du ønsker det. Her kan du få hjælp til alle opgaver vedrørende en begravelse eller bisættelse. Du kan enten vælge at bruge en bedemand til enkelte opgaver eller lave en samlet løsning, hvor bedemanden står for det hele.

Her kan bedemanden hjælpe dig med de praktiske opgaver som at bestille en kiste eller urne. Du kan også få hjælp til at få pyntet kisten og gravpladsen. Bedemanden hjælper også med at give den afdøde det tøj på du ønsker samt får gjort gravstenen klar til selve dagen.

Hvilken bedemand skal du vælge?

Hvis du leder efter en erfaren bedemand, som både kan hjælpe med de praktiske opgaver samt papirarbejdet, kan du med fordel kontakte https://www.svanebf.dk/. Det er en bedemand der blandt andet også hjælper dig med at melde dødsfaldet til forsikringen og fagforeningen. 

Flere Nyheder