Gulvafslibning – en ny chance til dit slidte trægulv

03 juli 2018
Astrid Pedersen
Gulvafslibning - en ny chance til dit slidte trægulv

Er du lidt flov over dine plettede, ridsede og falmede trægulve, og dækker dem derfor til med tæpper? Er du træt af konstant at vaske gulve i forsøget på at få dem pæne og rene, blot for at ende op med det samme resultat: Gulve, som ser nussede og snuskede ud, uanset hvad du gør? Så er det nok fordi dine gulve ikke har modtaget den plejende behandling, som er nødvendig for at de kan bevare deres smukke, levende udseende.

Plej dit trægulv, og undgå grimme gulve

Et trægulv vedligeholder ikke sig selv – der er meget arbejde i et trægulv. Især hvis man har valgt en lud- sæbe- eller oliebaseret behandling i stedet for en mere slidstærk lakering, dengang gulvet var nyt, eller sidst det blev slebet. Et trægulv, som er behandlet med lud, sæbe eller olie, er utroligt smukt, men kræver også en ekstra indsats i forbindelse med vedligehold og pleje.

Hvis denne udebliver, har det som konsekvens, at træværket hurtigere slides, nemmere får ridser og skrammer, og bliver mere udsat for solens blegende og falmende stråler. Dette bevirker, at gulvet ved lysindfald fra vinduer får et grimt, gulligt skær, som i kombination med den grålige film af nedtrådt snavs og støv giver en grim og mat overflade. Væsker, som spildes på gulvet (især farvede væsker som kaffe, te, saftevand eller rødvin) danner misfarvede pletter, som ikke kan vaskes af. Alt i alt er et slidt gulv et grimt gulv, og kan kun reddes ved en grundig gulvafslibning.

Giv gulvet gløden og livet igen med en gulvafslibning

Ved en gulvafslibning fjernes samtlige overfladiske ridser, skrammer og misfarvninger inklusive pletter fra spildte væsker. Det anbefales, at du overlader denne opgave til en professionel, som for det første kan opnå et smukkere og langt mere ensartet resultat end du selv ville kunne, for det andet kan vejlede omkring efterbehandling med udgangspunkt i gulvets behov. Find din professionelle gulvmand på gkservice.dk

Flere Nyheder