Sikker bolighandel med hjælp fra din boligadvokat

Er du på udkig efter en ny bolig – eventuelt som førstegangs køber? Så er der mange fordele at hente ved fra starten at kontakte en erfaren boligadvokat.

Hvornår har jeg brug for en boligadvokat?

Når du som bolig køber står i den situation, at du har fundet din drømmebolig, bør du hurtigst muligt tage kontakt til en boligadvokat. Er du allerede nået så langt i processen, at du skal til at skrive under på købs aftalen, bør du først sikre dig at denne er forsynet med det der kaldes for et advokat forbehold.

Et advokat forbehold giver dig nemlig fjorten dage, i løbet af hvilke du kan gennemlæse al relevant dokumentation. Boligen er således reserveret til dig, så at andre interesserede købere ikke kan komme og hapse den for næsen af dig, mens du læser diverse dokumenter igennem.

Finder du noget i dokumenterne, som kan få dig til at ændre mening angående købet af boligen, har du inden for de fjorten dage, advokat forbeholdet varer, ret til at springe fra handelen uden at det koster dig noget. Og så har du sandsynligvis sparet dig selv for en række ærgrelser i fremtiden.

Hvis du ikke selv synes, at du har tid eller overskud til selv at skulle sætte dig ind i den pågældende dokumentation, kan du med fordel overlade opgaven til en dygtig boligadvokat. Boligadvokaten vil have de rette kompetencer til – og dermed de stærkeste forudsætninger for – at kunne gennemskue eventuelle svagheder ved dokumentationen, og afdække sagforhold som kunne påvirke din beslutning om køb.

På baggrund heraf kan boligadvokaten rådgive dig, således at du træffer din beslutning på et oplyst grundlag, hvad end denne beslutning består i at gennemføre handelen eller springe fra denne.

Du kan læse mere, og finde en dygtig og erfaren boligadvokat, på hjemmesiden eboligadvokat.dk