Skod smøgen og skift til e cigaret

I Danmark findes der – desværre – stadig mange fuldtids rygere, som gerne ville skifte den grimme vane ud med en sundere livsstil. Dette er dog som regel lettere sagt end gjort. Når man har været ryger i mange år – måske endda årtier – har rygevanen fået karakter af livsstil. Cigaretterne er en integreret del af eens hverdag. Og det, der gør det allermest vanskeligt at lægge dem på hylden, er de mange ritualer – især de sociale – som er forbundet med rygning.

Giv smøgerne det røde kort med en e cigaret

De fleste rygere, for hvem det er lykkedes at gennemføre et fuldt rygestop, kan skrive under å, at man kommer til at savne rygningen. Det er ikke nikotinen, man savner – den fysiske afhængighed er som regel den nemmeste at slippe. Det er rygepausen på jobbet sammen med kollegerne efter frokost. Det er efter maden smøgen på terrassen derhjemme. Og det er den hyggelige smøg til festen, hvor man trækker sig afsides med de andre rygere og føler sig som en del af en lille eksklusiv klub. Denne afhængighed kan ikke kommes til livs med hverken plastre, tyggegummi, tabletter eller mundspray. Men her kan en elektronisk cigaret – en såkaldt e cigaret være til stor hjælp.

Hvad er en e cigaret?

En e cigaret er en elektronisk anordning, som på mange måder emulerer funktionen af en konventionel cigaret. Men i stedet for farlig, ildelugtende røg udvikler en e cigaret udelukkende damp, som du kan inhalere på samme måde som almindelig cigaretrøg. Denne damp kan indeholde de mængder af nikotin, som du selv bestemmer – og så hænger dunsten ikke i hår eller tøj. Du undgår morgenhoste, drlig ånde og gule tænder. Og så kan en e cigaret faktisk hjælpe dit rygestop på vej.

Du kan finde e cigaretter og tilbehør på esug.dk