Træningslejr til bedre performance

Der er mange niveauer hvorpå, man kan tage ud på en træningslejr. Vi mener ganske enkelt, at der er forskellige udfordringsniveauer til, hvorfor man vælger at tage på en træningslejr.

Måske er man hobbypersonen, der gerne vil blive bedre til at få golfbolden i hul på færre slag som golfspiller, hvorfor man tager på lejr for at træne lige den disciplin. Det kan også være, man er med i en en forening, der ofte spiller fodbold sammen, som gerne vil rystes sammen og lære hinanden bedre at kende.
Her kan det være, der er mere tale om at opøve sammenholdet end decideret at træne selve fodboldgrenen.

Endvidere kan det også tænkes, at man ligefrem er den professionelle atlet, der skal træne sig op til et vigtigt stævne, hvorfor vedkommende isolerer sig fra omverden og andre distraktioner, hvor personen sammen med en træner benhårdt fokuserer på at være toptunet til det kommende sportsstævne.

Desuden er der forskellige grader af, hvor omfangsrig man gør træningslejren til. Skal det blot være et indslag i løbet af en dag eller weekend, hvor omtalte forening skal rystes sammen? Tager man bare ned på den lokale sportsbane og øver sig? Eller er man ude i den velforberedte, skemalagte periode, hvor hver time er dedikeret til at forbedre specifikke områder af ens sportslige formåen?

I sidste tilfælde kan det være, at man booker en udlandsrejse for både at få nye indtryk ind og øve sig et nyt sted i verden, mens man har træningsudstyret med hjemmefra og har træneren med som følge. Her er der også endnu bedre mulighed for ikke at blive distraheret af de vante omgivelser, der således ikke lige så let kan hive fat i en.

Uanset ambitionsniveauet, er det altid en forbedrende og nogle gange livsforandrede oplevelse at tage på en træningslejr, så man kan komme hjem som et forbedret menneske eller hold.